PUHTI-pajat

PUHTI-ohjauksen tahto ja taito -hankkeessa keskitytään työelämässä ja opiskelussa tarvittavien perustaitojen parantamiseen. Hankkeen taustalla on OECD-maille järjestetyn PIAAC-aikuistutkimuksen tulokset, joiden mukaan Suomen yleisesti korkeasta osaamisesta huolimatta suhteellisen suuri osa aikuisväestöstä jää perustaitojen eli luku-, numero- ja tietotekniikan taitojen osalta heikolle tasolle. Aikuiskoulutuksessa pyrimme tunnistamaan perustaitojen ongelmat hyvissä ajoin ja ohjaamaan opiskelijat tuen piiriin. Hankkeessa pilotoimme erilaisia sisältöjä ja toimintatapoja, jotka parantavat puutteellisia perustaitoja. Nämä PUHTI-valmennukset sisältävät esimerkiksi digipajoja, lukipajoja ja matikkapajoja. Valmennettaville laaditaan henkilökohtainen valmennussuunnitelma, jonka pohjalta valmennusta toteutetaan yksilö- tai pienryhmä -ohjauksena eri teemojen ja tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. Puhti-valmennuksia pilotoidaan hankkeen viidessä oppilaitoksessa ja tavoitteena on muodostaa yhteinen malli. Tärkein tavoitteemme hankkeen toimilla on, että opiskelijat saavat tukea ja pystyvät suorittamaan tutkinnot hyväksytysti ja työllistyvät.

Aikuiskoulutuskeskus Kouvolan digipaja menossa

 

Salon digipaja oppimisen äärellä

 

PUHTI-väliseminaari

PUHTI-hankkeen yhtenä tärkeänä tavoitteena on kouluttajien ja opettajien ohjausosaamisen vahvistaminen. Olemme järjestäneet koulutusta ohjaukseen liittyen mm. webinaarin otsikolla: Opiskelijan kohtaaminen, välineitä ja valintoja työhön, luennoitsijana Satu Eerola. Marraskuussa 2016 järjestimme PUHTI -väliseminaarin Kouvolassa. Väliseminaarissa luennoi kasvatustieteiden tohtori Kaisa Räty aiheena Erityinen tuki elinikäisen oppimisen mahdollistajana ammatillisessa aikuiskoulutuskeskuksessa ja toisena luennoitsijana oli yhteiskuntatieteiden maisteri, psykoterapeutti Suvi Pikkusaari ja hän luennoi aiheesta ratkaisukeskeinen ohjaus. Lue lisää väliseminaarista koordinoivan TAIKOJA-hankkeen blogista

Projektipäällikkö Erja Mölsä avaamassa PUHTI-väliseminaaria

 

 

TAIKOJA-hanke vierailulla

PUHTI-ohjauksen tahto ja taito -hanke on osa opetus- ja kulttuuriministeriön Taito- ohjelmaa (ESR). Teemme yhteistyötä TAIKOJA-hankkeen kanssa. TAIKOJA-hanke on koordinoiva hanke, joka ohjaa, neuvoo ja auttaa hankkeita toiminnoissaan. Lue lisää TAIKOJA-verkoston tapaamisista.

TAIKOJA-hankkeen toimijat Mika Sihvonen ja Maarit Mäkinen kävivät PUHTI-hankkeen vieraina Kouvolassa 19.2.2016